Workshops

Heb je zin in heerlijk verzorgende créme, bodyboter, deo of zeep, zonder plastic, chemie of parfum op je huid? Of wil je je gezondheid ondersteunen met een weldadige kruidenzalf?

Dan ben je van harte welkom voor leuke en praktische workshops voor 2 personen bij Kristin's Kruiderij.

Vraag je partner of vriend/in mee en neem s.v.p. contact op via de e-mail. Dan zoeken we samen naar een passende datum voor de workshop naar keuze.

Voor alle workshops geldt:

  • Vanwege de vereiste afstand is er momenteel voor de binnenworkshops Kruidenzeep, Verzorgingsproducten, Smeerwortel en Goudsbloem plek voor 2 personen. Dat biedt een zeer individuele begeleiding. Er is veel ruimte voor vragen en je doorloopt alle stappen zelf, waardoor je thuis makkelijk zelf aan de slag kunt.
  • Voor mensen uit hetzelfde huishouden zijn ook workshops voor 3 – 4 personen mogelijk.
  • Meld je s.v.p. per e-mail aan: info@kristinskruiderij.nl onder vermelding van de gewenste workshop, eventuele voorkeursdata en je telefoonnummer.
  • Samen zoeken we dan naar een geschikte datum. Daarbij zijn ochtenden, middagen of avonden mogelijk, doordeweeks en soms op een zaterdag of zondag.
  • De workshops duren gemiddeld 3 uur en worden gegeven in de eigen workshopruimte en eigen tuin.

Workshop Kruidenzeep

Je huid verwennen met eigen gemaakte, pure en voedende kruidenzeep! Als je heel gevoelige huid of geen zin meer in onnodige chemische stoffen op je huid hebt , is natuur- of kruidenzeep een superfijne manier om je huid mild te reinigen. In deze workshop leer je het proces van de koude zeepmethode kennen. Dat betekent dat de – veelal biologische en koud geperste - oliën tot maximaal 50 graden worden verwarmd waardoor zij hun waardevolle stoffen behouden en ten goede komen aan de huid. ‘Koud’ betekent ook dat de zeep vóór gebruik minstens 1 maand moet rijpen.

In deze workshop maak je individueel zeep, ieder volgens hetzelfde recept. Zo doorloop je alle stappen een keer en kun je evt. ook thuis zelf aan de slag. Je mag kiezen, óf en welke kruidenolie en kruidenthee je wilt gebruiken en welke etherische olie je aan de zeep toe wilt voegen.

Je maakt de zeep en krijgt de blokvorm direct mee, het worden 5 - 6 stukjes zeep. Je mag thuis zelf de zeep snijden en laten drogen.

Doe oude kleding met lange mouwen, lange broekspijpen en gesloten schoenen aan, ook als het warm wordt, want we werken met loog en warme olie.

Kosten:60 p.p. inclusief alle materialen, reader en koffie/thee met wat lekkers

Duur: 3 - 3,5 uur

Aantal deelnemers: 2

Workshop Natuurlijke Verzorgingsproducten

De gebruikelijke verzorgingsproducten zitten vaak vol met chemische stoffen en parfum. Velen daarvan, zoals conserveermiddelen en kleurstoffen, zijn onnodig, als je zelf kleinschalig verzorgingsproducten maakt. Bovendien kun je zelfgemaakte verzorgingsproducten op je eigen huid en persoonlijkheid afstemmen. Dat vraagt wel een beetje oefening en veel experimenteren. Maar dat is juist het leuke daaraan!

In deze workshop leer je basisvaardigheden in het werken met verschillende ingrediënten zoals oliën, vetten, etherische oliën enz. Van daaruit kun je verder zoeken naar welke ingrediënten en recepten bij je passen.

We maken individueel bodyboter, crème, deocrème en naar keuze tandpasta of lippenbalsem. Daarbij kun je kiezen welke etherische oliën je gebruikt. Alles wat je maakt –een hele tas vol– krijg je mee naar huis, plus een reader met verschillende leuke recepten.

Kosten:60 p.p. inclusief alle materialen, reader en koffie/thee met wat lekkers

Duur: 3,5 uur

Aantal deelnemers: 2

Workshop Wonderkruid Smeerwortel

De Smeerwortel (Symphytum officinale) is een fantastisch geneeskruid bij blauwe plekken, verstuikingen, spier- en gewrichtspijnen. Daarnaast stimuleert de plant de celvernieuwing. Als je eenmaal de werkzaamheid van Smeerwortelzalf hebt ervaren, kan je huisapotheek echt niet meer zonder!

In deze workshop bespreken we de verschillende toepassingen van de veelzijdige Smeerwortel, we trekken van de wortel olie en maken pijnverzachtende zalf en een verzorgende nachtcrème. Met deze vaardigheden kun je vervolgens ook van andere kruiden makkelijk zelf zalf of crème maken. Alles wat je maakt krijg je mee naar huis, plus een reader met recepten.

Kosten:55 p.p. inclusief alle materialen, reader en koffie/thee met wat lekkers

Duur: 3 uur

Aantal deelnemers: 2

Workshop Wonderkruid Goudsbloem

Goudsbloem (Calendula officinalis) is een van de meest geliefde en veelzijdige kruidenplanten, vooral vanwege haar wondhelende en zacht verzorgende eigenschappen. Dat maakt Goudsbloem heel geschikt voor littekenzalf, verschillende verzorgingsproducten voor ruwe en bijzonder gevoelige huid, voor babyverzorging etc. Goudsbloemzalf is de basis-EHBO-zalf! Ook in thee en sla is goudsbloem lekker en erg gezond. En ze staat nog prachtig in de border ook!

In deze workshop gaan we flink aan de slag en maken goudsbloemolie, zalf en crème. Met deze vaardigheden kun je vervolgens ook van andere kruiden makkelijk zelf zalf of crème maken. Alles wat je maakt krijg je mee naar huis, plus een reader met recepten.

Kosten:55 p.p. inclusief alle materialen, reader en koffie/thee met wat lekkers

Duur: 3 uur

Aantal deelnemers: 2

Dagworkshop

Kom je van ver en/of wil je liefst ALLES leren? Dan kun je een combiworkshop van een dag overwegen. Daarin kun je kiezen uit elementen van 2 van de workshops Verzorgingsproducten, Goudsbloem, Smeerwortel of Kruidenzeep. Niet alles past in één dag, wat er precies kan, overleggen we dan.

Voorbeeld: in het ochtendgedeelte maaken we goudsbloemzalf en –crème en in het middaggedeelte maken we zeep.

Deze workshop is alleen vol te houden als je het gewend bent om veel te koken en/of te bakken, dingen af te wegen, veel te roeren etc., dat ook urenlang erg leuk vindt en je concentratie vast kunt houden. Tussendoor houden we natuurlijk pauze met een vegetarische lunch.

Kosten:120 euro p.p. inclusief alle materialen, reader, koffie/thee, lekkers en lunch

Duur: 6,5 - 7 uur

Aantal deelnemers: 2