Over Ons

Kristin's Kruiderij is een eenvrouwsbedrijf in het Noord-Groningse Westernieland. Twee kilometer van de waddenzeedijk is de lucht heel schoon en fris. De zonsop- en ondergangen zijn magnifiek boven het weidse Groninger land met in het groen ingepakte knusse dorpen.

Hier ben ik in 2016 begonnen met de aanleg van een kruidentuin rondom ons huis. De tuin is nog in wording, maar heeft al genoeg kruiden geleverd om alvast met de productie van kruidenzeep en -zalf te beginnen in het kleine zeep- en kruidenatelier. De zolder van de schuur gebruik ik om zepen en kruiden te drogen.

Als kind was ik al erg gefascineerd door kruiden: hun weldadige krachten en hun veelzijdige toepassingen in de keuken. Praktisch opgegroeid in de grote moestuin van mijn ouders, maakte ik kennis met het kweken en inmaken van groenten, fruit en kruiden. En in het natuurrijke landschap van Mecklenburg kon ik kruiden in de natuur plukken en bestuderen. Studies en werk in akkerbouw, natuur- en milieubescherming en interesse in gezondheidsaspecten zorgden voor inhoudelijke kennis.

De fascinatie voor kruiden, de voldoening van ambachtelijk werk, de (eigen) behoefte aan verzorgingsproducten voor gevoelige huid én de mogelijkheden van onze nieuwe woonplek combineer ik nu in het kweken van kruiden en het maken van kruidenproducten. Hierin komen mijn hoofd, hart en handen bij elkaar. Het is een vreugde om met de rijkdom aan geurige kruiden en met weldadige ingrediënten te werken. Deze vreugde geef ik door aan mijn klanten, als zij baat hebben bij en genieten van mijn producten.